top of page

DESPRE NOI

Infiintata in 1992, CASA NOASTRA vine pe piata cu o experienta acumulata de 22 ani in domeniul producerii teracotei. Inainte de a lua fiinta aceasta societate, pina in 1992, aici se fabrica caramida normala de zidarie in cantitati mari, ulterior renuntandu-se, aceasta fiind nerentabila, astfel firma se orienteaza spre fabricarea cahlelor de teracota.

Societatea detine cariera proprie de argila din care in amestec cu nisip coartos si inobilat cu un strat de caolina, se fabrica cahlele de teracota care se ard in cuptoare cu lemn de esenta moale, la temperatura inalta.  

Cahlele sunt fabricate in citeva modele diferite. De la ornamente simple geometrice, pina la ornamente cu adincituri de peste  1 cm.

Caracteristici tehnice. :

-rezistenta mecanica ridicata datorita arderii la temperatura inalta.

-prin ardere, glazura devine o masa sticloasa si asigura cahlelor rezistenta la agentii chimici cu care vin in contact.

-suprafata glazurata a cahlelor asigura un aspect placut.

-utilizand argila refractara la fabricarea cahlelor, sobele rezista o perioada mare de timp la ciclurile de incalzire supuse.

-culoarea cahlelor este un teracot "cognac".

 

In afara de fabricarea cahlelor de teracota, firma mai produce la pret de producator din teracota proprie, sobe premontate "mobile" pe diferite modele si asigura transportul, la domiciliul clientului in conditii sigure.                                                                                                                                       De asemeni firma mai comercializeaza si alte produse precum : caramida, samota, cosuri din ceramica pentru hogiag, portite soba, plite soba bucatarie, gratare, rule soba, etc.

  

 

   

FABRICA DE TERACOTA UDESTI

 

CASA NOASTRA UDESTI 

bottom of page